Размислувате каде да ги поминете Велигденските празници, богатата историја и архитектурата стара неколку стотици векови која е одлика на главниот град на Чешка ќе ве освои за навек. Градот во кој се мешаат уметнички стилови, каде што можете да видите прекрасни фасади, споменици на културата, преубаво да си поминете, и да го запаметите засекогаш Карловиот мост, Астрономскиот часовник Орлој, Стариот градски плоштад, Републичкиот плоштад, Народниот музеј, Златната улица, Народниот театар, Катедралата Св. Вида, Храдчани...

Прага е бајковит град каде што ќе најдете инспирација и во кој секој момент ќе биде за паметење. Искористете ја можноста да ги посетите знаменитостите на градот, но и да уживате во неговиот шарм, кујната и секако во чешкото пиво.

Prague

Главниот град на Чешката Република годишно го посетуваат околу 6 милиони луѓе, кои сакаат да ги видат погоре споменатите врвни атракции: Карловиот мост изграден со неверојатни математички пресметки, Орлој - астрономскиот часовник, најголемиот замок во светот - Прашкиот замок, графитите со сликата на Џон Ленон во Мала Страна, но исто така и познатите пивници.

Во 2020 година, Луксембург ќе стане првата земја во светот која ќе ги укине билетите за возови, автобуси и трамваи. Слободниот јавен превоз ќе можат да го користат жителите и гостите на Луксембург од 2020 година.

Месецот септември заврши на возбудлив начин за сите љубители на планината и скијањето во Швајцарија. На крајот на деветтиот месец од годината се одржа официјалното отворање на новата жичара Matterhorn Glacier Ride, која е највисока во Европа.

Видете ја магијата на Будимпешта, запечатена со неверојатната архитектура, жолтите трамваи и луѓето кои живеат со полна пареа!

Ако сонувате да влезете во средина каде возењето велосипед и возењето со брод се меѓу главните начини на превоз не пропуштајте да посетите некој од градовите наведени подолу.

Пејзажите и авантурите низ кои нè води ова тајмлапс видео се несомнено волшебни. Ова место со сигурност е местото на кое би сакале да одите и да истражувате.

Со нејзините 5895 метри висина планината Килиманџаро е највисоката планина во Африка и е на листата на многумина кои се спремни за авантуристички патешествија.

Живеевме во заблуда! Не ден или два, туку цела вечност. Некои ограничувања ни велат дека асоцијација за Колумбија е мафијата, дрогата, сиромаштијата, криминалот и ништо друго. А таа да ти била МАГИЧНА!

Ова видео е снимено во зимски услови во Исланд како дел од работилницата за фотографија на патувања. Како што се очекува, има некои неверојатни пејсажи по кои оваа земја станала толку добро позната.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

Барај