Дали сте подготвени за вашата дневна доза инспирација? Ви го претставуваме планинарот и спортист Рамон Бланко, кој се искачил низ целиот свет и учествувал на некои од најголемите авантуристички трки, вклучувајќи го и оригиналниот Еко-предизвик.

Кратко видео од зимското брзинско искачување на Олимп, Митикас 2918 мнв од страна на Александар Кирковски реализирано на 23.12.2018 година. Логистичка поддршка за време на оваа акција беа Саша Грбиќ, Петар Ивановски и Дејан Тодевски.

Во 2017тата година на 25 декември тројца наши планински тркачи се упатија во обид за зимско брзинско искачување на трите највисоки балкански врва на три планински масиви.

Кратко видео од првото учество на македонски тим на трката “Ред Фокс Елбрус“ до највисокиот врв во Европа - Елбрус 5642 мнв. Целиот тим во состав Александар Кирковски, Кирил Филиповски, Дејан Тодевски и Марјан Бонев направи успешно аклиматизационо искачување на Елбрус 5642 мнв на 01.05.2017.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

Барај