Три недели по враќањето од студениот Антарктик, веќе нестрпливо размислувам и планирам за следна цел и дестинација. Веројатно споменот на неизмерна среќа која ја доживувам секојпат на висина, во опкружување на пејзаж од кој запира здивот, е она што постојано ме тера да го правам ова дотолку што сите останати животни работи, навики и потреби се помалку битни и второстепени.

Многумина ми велат „Ајде сега доста е“, „Одмори малку“, „Ги искачи сите планини“ итн., но сега е моментот на најголема мотивација што треба да се искористи ако сакаме да се надградуваме...

Цела приказна на Beyond the Results