Нашиот акро пилот Борис Јаневски изминатава недела беше во Логара, Албанија каде неколку дена имаше квалитетен акро тренинг над море.

Во прилог погледнете го видеото кое го сподели од таму.

Петар Лончар е акро-пилот од Србија кој со параглајдинг се занимава уште од 2003 година, на свои 17 години. Моментално е претставник на U-Turn Paragliders, работи како тест и акро пилот.

На 16 јуни идната година започнува 9-тото издание на Red Bull X-Alps кое најверојатно ќе биде едно од најтешките параглајдинг натпревари во светот. Меѓу 32-та избрани пилоти на стартот за прв пат помеѓу елитата ќе биде и еден пилот од бившите ЈУ простори - хрватот Марко Хргетиќ Хрга.

Изминатиот викенд тимот на параглајдинг клубот Акро Македонија од Скопје имаа одлични услови за одличен тренинг на теренот кој тие го користат, Ајватовски рид, во близина на Скопје.

Зимските денови кои се полни со сончеви зраци и насмевки се нашите омилени денови. Ја користиме секоја можност да излеземе од градот и да го поминеме времето високо во планините.

Што е тоа акробатско летање?

Акробатското летање како што самиот збор кажува, е уметност на правење трикови во воздух и на земја (freestyle).

Ако имате 12 часа, што би правеле со нив? Во следново видео го проследуваме идеалното полуденоноќие на параглајдеристот Весо Овчаров. Како што веќе погодувате, тоа е исполнето со многу адреналин, брзина и многу летање.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png

Барај