БлогОд височинитеВидео од брзинското искачување на Матерхорн на Александар Кирковски

Видео од брзинското искачување на Матерхорн на Александар Кирковски

10 Септември 2018
Видео од брзинското искачување на Матерхорн на Александар Кирковски

На 27 јуни нашиот планинар Александар Кирковски направи соло брзинско искачување на најатрактивниот врв на Алпите, Матерхорн висок 4478 мнв. преку гребенот „Хорнли“ од швајцарска страна.

Со време од 7 часа и 01 минута тој го постави најдоброто македонско време за искачување и симнување на овој алпски врв.

Во прилог следи видео запис од ова брзинско искачување.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре