БлогОд височинитеRed Fox ELBRUS Skyrace 2017 / MKD Team

Red Fox ELBRUS Skyrace 2017 / MKD Team

21 Декември 2017
Red Fox ELBRUS Skyrace 2017 / MKD Team

Кратко видео од првото учество на македонски тим на трката “Ред Фокс Елбрус“ до највисокиот врв во Европа - Елбрус 5642 мнв. Целиот тим во состав Александар Кирковски, Кирил Филиповски, Дејан Тодевски и Марјан Бонев направи успешно аклиматизационо искачување на Елбрус 5642 мнв на 01.05.2017.

На првата трка “Вертикален километар 2450-3450“ во конкуренција на 300 натпреварувачи се пласираа: М.Бонев (54м, 19 место), А.Кирковски (58м, 40 место), Д.Тодевски (1ч 02м, 63 место).

На главната трка скајмаратон “Азау 2350 - Елбрус 5642 мнв“ со 13,5 км и 3300D+ пласманот беше:

  • А.Кирковски (5ч 35м, 25-то место)
  • М.Бонев (5ч 45м, 27-мо место)
  • Д.Тодевски (до КТ Седло 5350 мнв - неуспешно фаќање на лимитот).

Видеото премиерно беше прикажано на „Светскиот ден на планината“ на 11 декември во кино Фросина.

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Stani avtor

Последно од Блог

Facebook

Времето денес

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Партнери


Социјални мрежи

Оди најгоре