БлогМеста за посетаКои дестинации да ги посетите во 2018 година?

Кои дестинации да ги посетите во 2018 година?

01 Ноември 2017
Кои дестинации да ги посетите во 2018 година?

Lonely Planet е еден од најпрепознатливите светски дистрибутери на идеи и туристички водич.

Основачите Тони и Маурин Вилер после патувањето од Лондон до Австралија започнале со идејата за издавање на туристичкиот водич Across Asia on the Cheap, денес Lonely Planet кој не снабдува со информации за патувања преку голем број на книги, но и на интернет мрежата и преку апликацијата Guides.

Секоја година Lonely Planet објавува листа на врвни дестинации кои треба да се посетат во следните 12 месеци. Тие се поделени во категории: држава, град, регион, вредност, и според Lonely Planet за 2018 дестинациите се: Чиле, Севиља, Белфаст и Талин.

Зошто токму тие, видете во видеото подолу.

Тагови:
Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре