БлогРазноДенес започнува ЕХО фестивал на планински филм

Денес започнува ЕХО фестивал на планински филм

24 Октомври 2017
Денес започнува ЕХО фестивал на планински филм

Денес започнува 8мото издание на ЕХО фестивал на планински филм кое ќе трае до 27 октомври. Отворањето на фестивалот е најавено вечерва во кино Милениум од 20 часот.

Проекциите ќе се одвиваат во три кино сали, кино Милениум, кино Фросина и Џепното кино во МКЦ. Оваа година ЕХО ќе има најбогата филмска и презентациска програма до сега, 35 филмови од автори од 13 земји и тројца меѓународни презентери – гости од Полска, Украина и Франција, како и подршка од домашен терен со уште две презентации.

Како и минатите години така и оваа има конкурс за најдобра планинска фотографија, кои ќе бидат изложени за време на фестивалот, и конкурс за најдобро кратко видео, од кои 20те најдобри ќе бидат прикажани на филмското платно.

Повеќе инфо и програмата на фестивалот може да најдете на официјалниот сајт на ЕХО фестивал на планински филм.

Stani avtor

Последно од Блог

Оди најгоре