БлогРазноДенес ни пристигнува зимата

Денес ни пристигнува зимата

21 Декември 2017
Денес ни пристигнува зимата

Денес, на северната Земјина полутопка почнува зимата, а во истиот момент, на јужната Земјина полутопка почнува летото.

Зимата ни пристигнува точно во 17:28 часот, во моментот кога е зимска краткоденица.

На денот на почетокот на зимата, денот е најкраток, а ноќта најдолга.

Зимата ќе трае се до 20 март кога настапува пролетта, односно пролетната рамноденица.

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Stani avtor

Последно од Блог

Facebook

Времето денес

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Партнери


Социјални мрежи

Оди најгоре