Блог
11 Декември 2017
Параглајдингот е еден од најлесните начини да се оствари сонот на човекот да лета. Затоа без обѕир што е релативно нов, овој адреналински спорт многу брзо стана популарен. Интересот за параглајдинг интензивно се шири, особено во последните петнаесет години, денес го достигна врвот на спортското воздухопловство.
10 Декември 2017
Најдобро е да се тргне од наједноставните планини кои ни се во близина, секој град во близина има барем една лесна планина или рид за почетници, а тоа е она што ви е потребно... Само треба да се тргне, како да е тоа наједноставната работа на светот. И е наједноставна,…
09 Декември 2017
Денес, напредокот на технологијата и развојот на апликациите за паметни телефони ни даваат целосна слобода да го организираме самото патување од соништата.
06 Декември 2017
Американецот Ерик Вехенмајер е заболен од јувенилна ретиносхиза, генеричка болест поради која има оштетување на видот. Роден е на 23 септември 1968 година. Ерик го изгубил видот на 13 години но тогаш не сакал куче водич ниту го учел Браилеовото писмо бидејќи сакал да докаже дека и понатаму може да…
05 Декември 2017
„Библијата за планинарските експедиции во Непал“ или поточно Хималајската база на податоци сега е достапна за секого. Претходно, информациите содржани во базата беа достапни само на CD, но чуварите на евиденциите зад овој богат ресурс ги објавија податоците онлајн на himalayandatabase.com каде симнувањето е бесплатно.
13 Ноември 2017
Жан Бапист-Чендлер е француски параглајдерист, а воедно и продуцент на бесни видеа од неговата област каде ги презентира своите вештини до максимум. Погледнете го неговото последно видео Weightless...
13 Ноември 2017
Ел Капитан, сон за многумина, а уште поголем предизвик за оние кои се осмелуваат да го остварат својот сон. Многу достигнувања се случиле на качувачките насоки, а и ден денес се случуваат. Едно од нив се случи токму оваа година кога Алекс Хонолд го запиша своето име во историјата со…
11 Ноември 2017
Сакате да ја дочекате Новата година на некое убаво место на кое освен што ќе славите, ќе можете да си направите и кратка екскурзија?
01 Ноември 2017
Lonely Planet е еден од најпрепознатливите светски дистрибутери на идеи и туристички водич.
31 Октомври 2017
На 94 годишна возраст почина легендарниот качувач Фред Беки, кој напиша десетици книги и е заслужен за забележувањето на едни од првите искачувања од кој било друг американски планинар.
25 Октомври 2017
Кампингот во последниве години еволуираше како популарна практика. По појавата и на модерните камп приколки, неколку дена со шатор во природа веќе не се заштитен знак само за авантуристите и љубителите на слободниот дух, туку на сите кои сакаат да имаат корист од удобноста на природата, без да се лишуваат…

Настани

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Stani avtor

Последно од Блог

Facebook

Времето денес

Настани

Партнери


Социјални мрежи

Оди најгоре